Diagnostika počítačů - odborný workshop pro studenty s informatickým zaměřením

YOUR SLOGAN HERE

facebookinstagramyoutube

DE | EN | FR | RU

Na novoměstském gymnáziu se snažíme teoretickou výuku propojit s praxí. Proto jsme v úterý 24. 11. 2015 uspořádali workshop pro studenty s informatickým zaměřením věnovaný diagnostice počítačů. Své zkušenosti nám předal pan Martin Junek, jednatel jednoho z největších servisů počítačů a mobilních zařízení v Česku.

 diagnostika pc 02 b0f46

Na úvod se studenti 1.–3. ročníku oboru s informatickým zaměřením seznámili se samotným procesem opravy jakéhokoli zařízení od přijetí od zákazníka, přes vlastní opravu až po následnou expedici zpět zákazníkovi.

diagnostika pc 03 4c199

Hlavní část workshopu byla věnována praktickým ukázkám diagnostiky závad počítačových komponent. Studenti si prohlédli demontáž zařízení a jeho jednotlivých komponent, zjistili nejčastější závady a způsoby jejich opravy. Analýze byly podrobeny základní desky, grafické karty i LDC panely.

diagnostika pc 04 a0139

Na závěr workshopu byla studentům, kteří se o hardware počítačů zajímají podrobněji, nabídnuta možnost spolupráce se společností NTSUP. Věříme, že ji někteří využijí nejen kvůli zdokonalení svých znalostí, ale i možnosti přivýdělku.

Kontakt

Gymnázium Vincence Makovského
Nové Město na Moravě
Leandra Čecha 152
592 31 Nové Město na Moravě

Telefon: 566 617 243
E-mail:
Informace dle 106/1999 Sb.
ID datové schránky: zb2t4ja
 
Kontaktujte nás
1000 znaků zbývá